Ansökan om samarbetssamtal

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Välkommen att skicka in ansökan om samarbetssamtal här om du har barn som är folkbokförda i Växjö, Lessebo, Tingsryd eller Uppvidinge Kommun

Om ni som föräldrar inte kan komma överens i frågor om vårdnad, boende, umgänge och frågor som gäller barnets försörjning, kan ni ansöka om samarbetssamtal hos familjerätten. En eller två familjerättssekreterare leder samarbetssamtalet. Meningen är att ni som föräldrar ska kunna samarbeta kring gemensamma barn och hitta bra lösningar som ni båda kan acceptera.

Samarbetssamtalen är frivilliga, kostnadsfria och sker under sekretess. En förutsättning för samarbetssamtal är att ni båda två är villiga att delta och att båda har signerat ansökan om samarbetssamtal med e-leg. Efter inskickad ansökan kommer en samtalsledare att kontakta er så snart som möjligt . Då bokas tid till ett enskilt samtal med samtalsledare för att därefter boka in gemensamma samtal.

Läs mer om samarbetssamtal här

Det är först när båda vårdnadshavare/föräldrar har signerat som ansökan kommer skickas vidare till samtalsledare på familjerätten. 

Skyddad identitet
Har du skyddad identitet vill vi att du använder vår pappersblankett istället för att använda e-tjänsten, du hittar den här

Vid frågor, kontakta oss via 0470-41000

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa