Intresseanmälan - sommarlovskort för elever i Växjö kommun

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Under sommaren 2024 kan du som är folkbokförd i Växjö kommun och går på högstadiet eller gymnasiet till hösten, få ett gratis resekort för Länstrafiken. För att få ditt kort behöver du ansöka senast den 22 april. Observera att för att vara aktuell för gratis resekort under sommaren får du inte ha fyllt 20 år innan den 10 juni. 

Ansökan görs via e-tjänst med e-legitimation och du behöver ansöka senast den 22 april. 

Resekortet är gratis och gäller 15 juni - 15 augusti. Under denna period reser du så mycket du vill med buss och tåg inom Kronobergs län. Resekortet gäller inom Kronobergs län för Öresundståg och Krösatåg samt i busstrafiken under hela dygnet, men det gäller ej SJ. 

Så gör du 

För att få ditt resekort ansöker du via den här e-tjänsten senast den 22 april. Väljer du att få resekortet kopplat till din mobil anger du ditt mobilnummer i e-tjänsten. För att kunna se ditt resekort behöver du ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg där ditt resekort kommer finnas tillgängligt och synligt från den 15 juni. 

>> Guide - ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg 

Vill du hellre ha ett fysiskt kort anger du det i e-tjänsten. Kortet kommer då att delas ut på respektive skola under skoltid innan skolavslutningen.  

Resekortet är personligt och gäller för ungdomar under 20 år. Borttappat kort ersätts ej.  

Tips 

Med Sommarlovskortet har du möjlighet att göra saker runt om i länet eller enkelt ta dig till och från sommarjobbet. Kronobergs län har över 3000 hållplatser och 74 buss- och tåglinjer att välja bland. 

>> Upplev Växjö i sommar 

>> Ung i Växjö kommun 

För frågor om biljetten, appen och kortet — kontakta Länstrafiken Kronoberg. 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa