Anmälan till Föräldrawebben

LÄS MER

Anmälan till Föräldrawebben.

I den här e-tjänsten kan du anmäla dig till Föräldrawebben eller ställa frågor till oss om utbildningen.

 

Utbildningens innehåll

Föräldrawebben är ett  program online vars syfte är att stärka relationen mellan viktiga vuxna och tonåringen samt förebygga eller minska konflikter.

I Föräldrawebben genomför du som förälder eller annan viktig vuxen kursen på egen hand, med stöd av en föräldraguide. Du som deltar i programmet får under en period av tio veckor tillgång till en webbportal där du går igenom en kurs individuellt med digital kontakt med föräldraguiden.

 

Innehåll i utbildningen:

  • Tid tillsammans
  • Lyssna och bekräfta
  • Välja strider/problemlösning
  • Att släppa taget
  • Samt 6 valbara  bonusavsnitt

Hela kursen tar ungefär åtta veckor att genomföra. Du har under tio veckor stöd av och möjlighet att ställa frågor till föräldraguiden från öppenvården i Växjö kommun. Efter genomgången av de fyra huvudavsnitten kan du välja att ta del av de bonusavsnitt som finns i portalen.

Vem kan gå utbildningen?

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma och bor i Växjö kommun.

Ett krav för att delta i utbildningen är att du kan ta till dig skriftlig och muntlig information på svenska.

Hur går det till?

Efter anmälan kontaktas du inom fem arbetsdagar via e-post av föräldraguiden från öppenvården i Växjö kommun för att få inloggningsuppgifter och instruktioner för webbportalen. Genom webbportalen genomgår du samtliga delar av kursen inklusive en introduktion och ett kort avsnitt där du formulerar dina egna mål för kursen.

I varje avsnitt får du läsa texter, se på filmer och svara på frågor. Avsnitten blir tillgängliga med två veckors mellanrum då du har möjlighet att öva och praktisera det du lärt dig. 

Kursstart

Eftersom kursen är individuell och digital sker kursstart löpande.

Kostnad

Kostnadsfritt.

 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa