Anmälan om specialkost och annan kost i skolan

LÄS MER

Blankett för anmälan om specialkost och annan kost i skolan.

Vid behov av en specialkost eller annan kost erbjuds minst en maträtt varje dag som eleven kan äta. De dagar eleven inte kan äta båda de ordinarie serverade maträtterna erbjuder vi bara en maträtt.

Specialkost i Växjö kommun ges enbart till barn och elever som behöver annan kost för att de är allergiska eller har en intolerans. Vid behov kan måltidsorganisationen begära att få se läkarintyg alternativt kostintyg.

För det Växjö kommun kallar ”annan kost”, vegetarisk kost och kost utan fläskkött, behöver inte läkarintyg eller kostintyg visas upp. Denna typ av kost behöver dock anmälas i e-tjänst eller på blankett. Vi erbjuder inte halalkött, kosher eller övriga önskemål om ändrad kost. Vid behov kring halalkött, kosher, kost utan fläskkött eller kost av andra religiösa skäl hänvisar vi till dagens vegetariska alternativ.

Om ett barn har behov av annan kost på grund av en neuropsykiatrisk diagnos där matsituationen leder till svårigheter, är det av särskilda skäl. Då kontaktar vårdnadshavaren rektor som kontaktar respektive enhetschef inom måltidsorganisationen.